Články

V každém pohledu jiný model

V MicroStationu/PowerDraftu/BentleyView od verze V8i (8.11.) má uživatel možnost zobrazovat (a tedy i zpracovávat) naráz v různých otevřených pohledech různé modely aktivního výkresu.

Jaký model (aktivního výkresu) bude v daném pohledu otevřen, je možné určit v dialogu Atributy pohledu, který je nyní rozdělen na dvě sekce - ta první, horní a mnohem větší je známá a používaná již dlouho, tu druhou s názvem Nastavení pohledu je třeba rozbalit pomocí značky na pravém okraji titulku. 

alt

Na obrázku je vidět, že v každém ze tří otevřených pohledů je otevřen jiný model (dva výkresové a jeden tiskový arch). Aktivní model je ten model, který je zobrazen v právě aktivním pohledu - ten pohled má zvýrazněný titulek - v našem případě je to pohled 3, který zobrazuje model "Sklep". Přejít do jiného modelu je velmi snadné, stačí učinit aktivní příslušný pohled - stačí klepnout dovnitř pohledu nebo na jeho titulek.

alt

Poznámka: Možnost otevřít do různých pohledů různé modely z různých výkresů zatím není možné provést. Všechny otevřené modely musí být v jednom (aktivním) výkresu DGN (popř. DWG).

Prosím zaregistrujte se pro psaní komentářů
  • Žádné komentáře