Články

Import modelů

Jednotlivé výkresy (DGN a DWG soubory) mohou obsahovat více modelů, popř. archů nebo kreseb. Tyto jednotlivé nezávislé části (např.) projektové dokumentace je možné jednoduše "stěhovat".

V dialogovém okně Modely naleznete ikonu s nástrojem Importovat model(y). Ta poslouží v okamžiku, kdy chcete CELÝ model (nejen kresbu v něm, ale i definice vrstev, informace o připojených referencích a rastrech ap.) přenést z jiného výkresu. 

Platí jednoduché pravidlo: Otevřete si cílový výkres a v něm určíte, z jakého jiného výkresu budete modely (nebo i archy) brát. Importovaný model pochopitelně zůstává na původním místě - v původním výkresu. Pro odstranění modelu stačí použít nástroj Odstranit model(y), který v dialogu Modely snadno naleznete.

Následující obrázek názorně ukazuje tři kroky, které je třeba při importu modelu (popř. i více modelů - protože v dialogu Vybrat model je možné provést vícenásobný výběr.

alt

Importovaný model sebou přináší všechny parametry, které jsou v něm nastaveny - podrobněji tento článek.

Pomocí importu modelů můžete snadno do na závěr "tvůrčí" práce sestavit pro odbněratele vaší práce DGN výkres s potřebnými modely a daty.

 

Prosím zaregistrujte se pro psaní komentářů
  • Žádné komentáře