Všimněte si v nové verzi (2)

Nová řada produktů Bentley Map

V létě 2011 Bentley postupně uvedli anglickou a nyní (v říjnu 2011) i kompletní českou řadu produktů řady Bentley Map ve verzi 8.11.07 (neboli SelectSeries 2). Oproti dřívějším edicím dochází k velkým změnám jak ve struktuře produktů, tak i v jejich cenách. Nové ceny bych raději ponechal stranou a zkusím vás seznámit s novými (přesněji staronovými) produkty.

Doposud byl Bentley Map k dispozici jen jako nadstavba (doplněk) do instalace MicroStationu. Aby mohl uživatel Bentley map nainstalovat a používat, musel mít již nainstalován příslušný MicroStation. Druhou možností byl program Bentley PowerMap, který se instaloval samostatně a byla to vlastně kombinace Bentley PowerDraftu a okleštěného Bentley Mapu. 

Nyní je portfolio Bentley Map produktů širší. Základní produkt Bentley Map zůstává, avšak (technicky vzato) existuje ve dvou instalačních verzích: Je možné ho nainstalovat jak do již existujícího MicroStationu (stejná situace jako dříve), tak i samostatně. Jinak řečeno: Bentley Map je nyní i zcela samostaný (Standalone) produkt, který ke svému chodu "samostatný" MicroStation nepotřebuje. Jakmile uživatel instalaci Bentley Mapu spustí, je dotázán, jakou z těchto dvou variant chce instalovat - zda do již existujícího MicroStationu, nebo zda se nainstaluje MicroStation prostředí s Bentley Mapem. Toto MicroStation prostředí je však oproti samostatnému velkému MicroStationu mírně omezeno - např. chybí parametrický modelář 3D těles.

Nový produkt Bentley Map PowerView  je následníkem programu Bentley PowerMap. Select uživatel programu Bentley PowerMap na tento nový program může aktuálně za určitých podmínek provést upgrade. Bentley Map PowerView má oproti (velkému) Bentley Mapu řadu dílčích omezení - stručně řečeno: slouží jako prohlížečka geoprostorových dat připravených v Bentley Mapu. 

Zcela nový - bez předešlých verzí - program je Bentley Map Enterprise. Jedná se o rozšíření Bentley Mapu o řadu speciálních možností - např. je zde celá aplikace Descartes pro správu a editaci rastrových dat, umí prohlížet Oracle Georastrová data ap. Tento program je pouze ve variantě nadstavba nad MicroStationem.

Tento PDF soubor převzatý z oficiálního ReadMe souboru ukazuje v přehledné tabulce možnosti jednotlivých tří produků řady Bentley Map.

Prosím zaregistrujte se pro psaní komentářů
  • Žádné komentáře